I ka makahiki hea e pono ai ke keiki i kahi paepae?

I ka uluʻana o nā keiki, hoʻomaka lākou e lilo i mea kūʻokoʻa a makemake e hiki ke hana i nā mea ma o lākou iho.ʻO kahi mea hana maʻamau e hoʻolauna pinepine nā mākua e kōkua i kēia kūʻokoʻa hou ʻo ia kaalapiʻi stool.He mea maikaʻi nā ʻūhā wāwae no nā kamaliʻi, e ʻae iā lākou e kiʻi i nā mea i waho o ko lākou hiki a hiki iā lākou ke hoʻopau i nā hana i hiki ʻole ke hiki.Akā, i ka makahiki hea e pono ai nā keiki i nā kuʻekuʻe wāwae?

 alapiʻi stool

Hiki ke ʻokoʻa ka pono o kahi noho wāwae ma muli o ke kiʻekiʻe o ke keiki, akā ma ka laulā, hoʻomaka ka hapa nui o nā keiki e pono i kahi noho wāwae ma waena o nā makahiki 2 a me 3. Ua lilo nā keiki i kēia mau makahiki i mea ʻoi aku ka hoihoi a me ka hoʻokalakupua, makemake e ʻimi a makaʻala i kā lākou. puni.E komo i nā hana i hiki ʻole iā lākou ke hana ma mua.Inā ʻoe e ʻimi nei i ke aniani i loko o ke keʻena kīhini a i ʻole ke kāhili ʻana i kou mau niho i mua o ka lua ʻauʻau ʻauʻau, hiki i kahi noho wāwae ke hāʻawi i ke kōkua kūpono.

He mea nui e koho i kahi paepae paepae i kūpono i ka makahiki a me ka nui o kāu keiki.E ʻimi i nā huahana paʻa a paʻa ʻole nā ​​wāwae e pale ai i nā pōʻino.Eia hou, e koho i kahi kuʻekuʻe wāwae me kahi lāʻau a alakaʻi paha e hāʻawi i ke kākoʻo hou a me ke kūpaʻa.

 alapiʻi stool-1

Hiki ke kōkua i ka hoʻomohala ʻana i nā mākau kaʻa a me ka hoʻonohonoho ʻana o kāu keiki i ka hoʻokomo ʻana i kahi paepae i ka manawa kūpono.ʻO ka piʻi ʻana i luna a i lalo i kahi noho e pono ai ke kaulike a me ka hoʻomalu, e hoʻoikaika ai i ko lākou mau ʻiʻo a hoʻomaikaʻi i ko lākou hiki ke kino holoʻokoʻa.Hoʻoikaika pū ia iā lākou e hoʻoponopono i nā pilikia e hiki ai i kā lākou mau pahuhopu makemake.

ʻOiai ua hoʻolālā ʻia nā ʻanuʻu e hāʻawi i kahi ala palekana a maʻalahi hoʻi i hiki i nā keiki ke piʻi i nā wahi kiʻekiʻe, he mea koʻikoʻi ka nānā ʻana o nā mākua i kā lākou mau keiki i nā manawa a pau e hoʻohana ai iā lākou.ʻOiai me ka mālama akahele loa, hiki i nā pōʻino ke hiki mai.E hoʻomaopopo pono i kāu keiki i ka hoʻohana pono ʻana i kahi noho kuʻekuʻe wāwae a alakaʻi iā ia a hiki i ka wā e ʻoluʻolu a hilinaʻi hoʻi i ka hoʻohana ʻana iā ia kaʻawale.

 alapiʻi stool-2

ʻO nā mea a pau, apaepae paepaehiki ke lilo i mea hana waiwai no nā keiki i ko lākou ulu a kūʻokoʻa.ʻO ka mea maʻamau, hoʻomaka nā keiki e pono i kahi alapiʻi ma kahi o 2 a 3 mau makahiki, akā pili kēia i ko lākou kiʻekiʻe a me ka ulu pilikino.Ma ke koho ʻana i ka paepae ʻanuʻu kūpono a me ka hoʻolauna ʻana i ka manawa kūpono, hiki i nā mākua ke kōkua i nā keiki e loaʻa nā mana hou, hoʻomohala i kā lākou mau mākau kaʻa, a hoʻoulu i ke kūʻokoʻa ma kahi ala palekana a kākoʻo.


Ka manawa hoʻouna: Nov-17-2023